10 Ekim 2016 Pazartesi

PARİS'TE GEZİLİP&GÖRÜLECEK 10 YER



                                               PARİS'TE GEZİLECEK 10 YER

Fransa'nın başkenti olan Paris, yaklaşık 83 milyon turist ile dünyadaki en çok turist çeken şehirdir. Şehir, önemli yapıtları,müzeleri, sanat galerileri ve moda'nın kalbinin attığı yer olmasıyla da ilgi görmektedir. Peki bu güzel şehir de nereleri görmeli? Nereleri gezmeli?Elbette ki Paris'te gezilecek çok yer var ama kısa süreliğine Paris'e geldiyseniz en ön plana çıkmış ve bence en çok görülmesi gereken yerler.

 
1 Eyfel Kulesi 
Paris'in simgesi haline gelmiş olan Eyfel kulesi, Fransız Devriminin 100. Yıl kutlamaları için inşa edilmiştir. Kule,1889 Expo Paris fuarının giriş kapısı olarak kullanılmış. O dönemlerdeki birçok sanatçı bu yapıyı beğenmese de, günümüzde Eyfel kulesi ziyaretçi akınına uğramaktadır. Paris'in neredeyse her yerinden görülen Eyfel kulesini mutlaka görmelisiniz.

2 Louvre Müzesi
Dünyanın en önemli müzelerinden birtanesidir. İçerisinde çok sayıda sanat eseri ve Leonardo Da vincinin meşhur Mona Lisa tablosu da vardır. Bu yüzden dolayı da ayrıca ziyaretçi akınına uğramaktadır. Paris'e gelip bu önemli müzeyi gezmemek olmaz. Müze büyük olduğu için öncelikli eserleri gezerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
3. Sacre Cour 
Türkçesi Kutsal Kalp olan bazilika, Montremarte tepesinde bulunmaktadır. Bu tepe, Paris'in 2. en yüksek tepesidir. Buradan Paris'in muhteşem manzarasını görmelisiniz. Bazilikanın içi de ilginç, giriş için ücret alınmıyor

4. Disneyland 
Paris'in bir diğer meşhur yeri de Disneyland parkı. Şehir merkezine 32 kilometre uzaklıktaki bu parka, kendi imkanlarınızla da ulaşmanız mümkün. Sadece çocuklar için uygun bir yer gibi düşünmeyin yetişkinlerde çok keyifle ayrılıyor buradan. Bizzat kendim çok ama çok eğlendim. Paris'te bir gününüzü Disneyland'e ayırmalısınız.


5. Notre Dame Kathedrali
Paris'in en önemli yapıtlarından biri olan Notre Dame Kathedrali, Eyfel kulesinden bile daha fazla ziyaretçi çekmektedir. Özellikle içini inceleyerek gezmelisiniz. Louvre müzesine yakın aynı gün içerisinde de gezebilirsiniz.



6.Seine Nehri
Paris'e geldiğinizde İllaki yolunuz Seine nehrinden geçecektir. Zira bu nehir, şehri ikiye bölmektedir. 776 km uzunluğa sahip. Paris de nereye gitmek isterseniz bu nehri takip ederek ulaşabiliyorsunuz.


7.Şanzelize Caddesi

Paris'in meşhur caddesi olan Şanzelize, aynı Zaman'da Moda'nın kalbinin de attığı yerdir. Cadde boyunca birbirinden meşhur mağaza ve şık cafeler bulunmakta. İstanbul'daki Bağdat caddesi ve Nişantaşı gibi düşünebilirsiniz. Paris'e gelip de bu cadde de yürümeden olmaz. Akşamları ayrı bir ışıklandırılıyor. Metro ile kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.


8.Ressamlar Tepesi
Aşk tepesi ya da Ressamlar tepesi olarak anılır. Paris'in meşhur ressamlarının bulunduğu bir tepedir. Bu tepeden şehrin manzarası da inanılmaz derecede güzeldir. Burada uygun fiyatlara hediyelik eşya satın alabileceğiniz bir çok küçük dükkan bulabilirsiniz.


9. Arc de Trihompe Zafer Takı
Napolyon tarafından yaptırılmış olan bu yapı, Charles de Gaulle Meydanının ortasında  yer almaktadır. 50 metre yüksekliğe sahiptir ve 12 caddeyi birbirine bağlamaktadır. Paris'in önemli simgelerinden biridir. Şanzelize caddesi boyunca yürüyüp Zafer Takına ulaşabilirsiniz.


10.Moulın Rouge
Türkçe Kırmızı Değirmen olan Moulın Rouge 1889 yılında inşa edilmiş bir kaberedir. Özellikle yapıdaki Kırmızı değirmen erotik şovları temsil etmektedir. Filmi çekilmiş olan ve birçok turist tarafından da ziyaret edilen Moulın Rougeı görmenizde fayda var. 



Bu yerler dışında Opera Binası, Concorde Meydanı eğer vaktiniz kalırsa Versay Sarayı ve Lüksemburg bahçeleri de yine görülmesi gereken yerlerden ama birkaç günlüğüne bir gezi planladıysanız maalesef bazı yerler bir sonraki gelişinize kalmak zorunda kalıyor. Şimdiden keyifli geziler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder