14 Ekim 2016 Cuma

PARİS'TE ALIŞVERİŞ

                                             Paris'te Alışveriş Rehberi

Seyahatlerde alışveriş keyifli olduğu kadar biraz da zordur. Şehri gezerken bir yandan da hesaplı küçük hediyeler almak isteriz. Fakat şehri gezerken de hep bir zaman ile yarış halinde oluruz. Eğer benim gibi şehri gezeyim daha çok yer göreyim ve alışveriş için az bir zaman ayırayım diyorsanız. İşte size Paris ile ilgili öneriler; Paris pahalı bir şehir buna şüphe yok. Ama elbette ki burada da uyguna alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar var.

 

Montmartre'de çok uyguna alışveriş yapabileceğiniz bir yer. Burada bir sürü hediyelik eşya satan küçük dükkanlar var. Buradan çerçeve, Eyfel kulesi süsleri, süs eşyaları, bilezik, anahtarlık ve kırtasiye  vb ürünleri alabilirsiniz
 



 Elbette alışverişte  Şanzelize caddesini de es geçmemek lazım çok sayıda mağaza var buradan da alışveriş yapabilirsiniz ama buradaki mağazalar dünyanın en ünlü mağazaları olduğu için haliyle fiyatlar da yüksek.



Louvre müzesinin yukarısında Benelüks diye bir mağaza var. Bu mağazadan daha uyguna kozmetik ürünleri, çanta, saat gibi kurumsallaşmış markaların ürünlerine göz atabilirsiniz. Yine Benlüks mağazasının hizasında  hediyelik eşya satan dükkanlar var. Ama benim tercihim Montremarte'den yana. Aynı tarz şeyler satılıyor ve orada daha uygun fiyata. 


Bu caddedeki doğal ürünler ve sabun satan bir dükkan var. Orası benim ilgimi çekmişti. Eğer sizin de ilginizi çekiyorsa bakmanızda fayda var.



Ve tabii ki unutmamalıyım Senegalli satıcıları 1 Euro'ya anahtarlık ve yine çok ucuza Eyfel kulesi süsleri satıyorlar. Zaten onları birçok yerde göreceksiniz, hemen yanınıza gelecekler. Zorla selfie çubuğu bile satmaya çalışacaklardır. Eğer istemezseniz teşekkür edersiniz çok fazla da ısrarcı olmuyorlar. Keyifli alışverişler

0 yorum:

Yorum Gönder