5 Şubat 2017 Pazar

PORTEKİZ'İN VENEDİK'İ AVEİRO/ COSTA NOVA



AVEİRO/ COSTA NOVA


Portekiz'in Güney'inde yer alan Aveiro, renkli gondollarıyla ki bu gondollara burada Moliceiros deniliyor, adeta Venedik'i anımsatıyor. Hatta Aveiro için Portekiz'in Venediği diyebiliriz. Aveiro'ya Portodaki Sao Bento tren istasyonundan kalkan tren ile 1saat on beş dakikaya gidebilirsiniz. Gidiş dönüş tren bilet fiyatı ise 6.90 Euro. Ve trenin geçtiği yerler çok güzel olduğu için gayet keyifli bir tren yolculuğu sizi bekliyor olacak.


Aveiroya gelmişken buranın meşhur tatlısı olarak bilinen Ovos moles`i tatmamak olmaz. Yumurta sarısından yapılan ve yediğiniz de yumurta yemişsiniz hissi veren bir tatlı. Zaten Portekiz'deki birçok tatlı yumurtalı oluyor ve yoğun yumurta tadı neredeyse bütün tatlılarda hissediliyor. Ama beklediğimden daha lezzetli bir tatlı çıktı. Buraya gelmişken mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum. Bütün pastanelerde satılıyor. İlk gittiğim de bu tatlıdan haberim yoktu ama ikinci gittigim de ilk işim denemek oldu.


Ve tabi ki Aveiro'nun simgesi haline gelen gondollarla tekne turu yapabilirsiniz. Normal fiyatı 8 Euro ama grup indirimi yapıyorlar. Rehber, Portekizce ve İngilizce anlatım yapıyor.Ve tekne turu bitiminde buraya özgü okyanus tuzu hediye ediyorlar. Bu tur zaten yaklaşık 20-25 dakika sürüyor, bu sahil kasabasını sizlere gezdiriyor.




 Sonrasında  Aveiro'nun Çarşısına göz atabilirsiniz. Yan yana dizilmiş olan bir sürü dükkan var. Hediyelik eşya satan bu dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz ama burasının turistik bir yer olduğunu ve bu yüzden fiyatların normale oranla daha yüksek olduğunu da unutmayın.



Balıkçı kasabası olan Aveioro'da birbirinden lezzetli okyanus balıklarını tadabilirsiniz. Özellikle  burada Bachalhau denemenizi tavsiye ederim. Eğer vaktiniz kalırsa Aveiro müzesini ve seramik fabrikasını da gezebilirsiniz. Ben iki kere Aveiro'ya gitmeme rağmen burayı gezemedim malesef. Yine buradaki tek alışveriş merkezinde mola verebilirsiniz, Balık sevmiyorum diyorsanız burada alternatif restoranlar da var.


 Aveiro'ya gelmişken buraya kırk dakika uzaklıktaki Costo Nova'ya uğramamak olmaz diye düşünüyorum. Buraya Otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Gidiş, dönüş 3.40euro. Yalnız otobüs 1saat arayla kalktığı için gidiş ve dönüş saatlerine önceden bakmanızda fayda var. Buraya ulaştıktan sonra okyanus  kenarındaki uzun yürüyüş parkurunda yürüyüş yapabilir ya da muhteşem okyanus manzarasını seyredebilirsiniz.




Costo Nova'nın bu kadar ünlenmesini bir sebebi de renkli çizgili evleri!! Burası
inanılmaz sevimli bir yer gerçekten. Kendinizi bir anda masal diyarına gelmiş gibi hissetmeniz de normal. Yaklaşık iki üç sokak 50 ye yakın  renkli çizgili sahil evlerinden oluşan Costa Nova, turistlerin de ilgisini çekmekte.



Eğer sizin de Aveiro'ya gitme planlarınız var ise hiç geciktirmeden bu sevimli yeri görmeye gidin derim. Keyifli geziler.

0 yorum:

Yorum Gönder